Ichthuskerk - PKN Gemeente te IJmuiden

Aan de Snelliusstraat staat het prachtige kerkgebouw de Ichthuskerk. Gebouwd in 1938, door oorlogshandelingen beschadigd in 1944 en herbouwd in 1950

De Ichthuskerk is een mooie zaalkerk met dakruiter en aangebouwde pastorie. Het heeft een orgel met twee manualen en vrij pedaal, gebouwd door de firma J.C. Sanders & Zoon (1951, Utrecht). In de voorgevel bevindt zich een groot rond glas-in-loodraam "Ichthus". In de zijwanden bevinden zich eveneens glas-in-loodramen, welke de eerste dagen van de schepping weergeven.

Specificaties
De kerkzaal heeft een oppervlak van circa 150 m2 en biedt plaats aan 300 bezoekers, inclusief balkon. Er zijn 220 zitplaatsen op de kerkbanken en 80 zitplaatsen op de stoelen. De verwijderbare stoelen bieden een ruimte van 40 m2 voor in de kerk. Achterin de zaal is er een koffiehoek, met bar en zitjes. Deze ruimte van 45 m2 is eventueel ook te gebruiken voor het plaatsen van 40 extra stoelen. Het podium is 34 m2. De kerkzaal heeft een uitstekende akoestiek. Het kerkorgel is te gebruiken, evenals een piano. Er is een geluidsinstallatie aanwezig en ringleiding. Tevens is er de mogelijkheid van geluidsopname. De kerk is rolstoeltoegankelijk en er is een invalidetoilet. 

Neem voor meer informatie over de ruimten en de tarieven contact op via het contactformulier: Contact