Ichthuskerk - PKN Gemeente te IJmuiden
Geplaatst op woensdag 3 juli 2024

Het Cambridge Vocal Consort komt weer naar de Engelmunduskerk! Kom zondag 14 juli luisteren naar hun lichte, heldere stemmen, die liederen zingen van het begin van de 16e eeuw tot arrangementen van hedendaagse componisten. Mis het niet!

Engeland heeft een eeuwenoude koortraditie. Eén van die koren, het Cambridge Vocal Consort, komt op zondagmiddag 14 juli a.s. opnieuw naar de Engelmunduskerk in Oud Velsen.Het is een benefietconcert, waarvan de opbrengst is bedoeld voor de restauratie van de kerk.

Van de 16 e eeuw tot nu
U hoort muziek van William Byrd en Henry Purcell (beiden 17 e eeuw, Brits), van Joseph Rheinberger (19 eeeuw, Beieren), Maurice Duruflé (20 e eeuw, Frans), Benjamin Britten (20 eeeuw, Brits), Antonín Tučapský (20 e eeuw, Tsjechisch) en Ola Gjeilo (hedendaags, Noorwegen). Zo trekt een prachtige stoet van oude en nieuwe, geestelijke en wereldlijke liederen voorbij, gezongen op hoog niveau, onder leiding van dirigent Colin Fludgate.

Meer informatie en geluidsfragmenten op www.cambridgevocalconsort.org.

Gratis, met vrijwillige bijdrage
Net als in 2023 mag Podium Engelmundus het Cambridge Vocal Consort weer presenteren. Zij treden belangeloos op. De toegang is gratis. U wordt vriendelijk verzocht een bijdrage te geven, met als richtlijn 15 euro. De opbrengst is bestemd voor de restauratie van de Engelmunduskerk.

Wanneer: zondag 14 juli 2024 om 15:00 uur.
Locatie:
Engelmunduskerk Oud Velsen
Kerkplein 1
1985 BH Velsen-Zuid
Tel: 06-8193 7234
Website: www.engelmunduskerkoudvelsen.nl/cultuur-kunst
Mail: podiumengelmundus@gmail.com